flyer-banner

Flyer elektrische fiets

De beste elektrische fiets ter wereld wordt hij genoemd: De Flyer Elektrische fiets.
De maker van de Flyer, het Zwitserse bedrijf Biketec, is al meer dan 15 jaar de specialist op het gebied van elektrische fietsen. In de loop der jaren heeft Biketec haar Flyer assortiment uitgebreid met tourfietsen, stadsfietsen, vouwfietsen, mountainbikes en tandems.

In Zwitserland zijn de omstandigheden zwaar. De meeste mensen denken er daar dan ook niet aan om de fiets naar het werk te gebruiken. Flyer bracht daar verandering in. Flyer bedient nu meer dan 80% van de markt in Zwitserland, omdat er geen ander merk is dat zo makkelijk de bergen beklimt.

Door de toegepaste techniek op Flyer is het mogelijk om zelfs zonder ondersteuning zeer licht te rijden. Er wordt gebruik gemaakt van een lichte Panasonic motor die de ketting aandrijft. Als de motor niet helpt met de aandrijving, ontkoppelt het tandwiel van de motor en kan de ketting hier vrij overheen lopen. Dit veroorzaakt geen extra weerstand bij het trappen. Een volgend voordeel van deze techniek is dat de motor de versnellingen benut die in het achterwiel zitten. Als de berijder terug schakelt voor een heuvel of wind maakt de motor hier ook gebruik van. Zo kan de motor op dat moment meer ondersteuning bieden.

(Visited 666 times, 331 visits today)