Advies & Tips

Elektrische fietsen van tegenwoordig zijn hightech vervoersmiddelen met gecompliceerde elektronische systemen. Je schaft wanneer je op zoekt bent naar een elektrische fiets dan ook niet zomaar de eerste de beste aan. Ook het onderhoud en de recycling van de fiets vereist wat gespecialiseerde kennis. Dankzij de adviezen uit de onderstaande artikelen ben je straks helemaal op de hoogte van de beste manieren om een elektrische fiets te kopen, onderhouden en verkopen.

Aankoopadvies

Er zijn vele soorten elektrische fietsen te koop en het maken van een keuze is dan ook niet altijd makkelijk. Wij raden je aan om voordat je een beslissing maakt veel informatie te lezen. Zo weet je waar jouw ideale fiets aan moet voldoen. Let bijvoorbeeld tijdens de aankoop goed op de volgende zaken:

  • de prijs van de elektrische fiets
  • de kwaliteit van de accu
  • het aantal en soort versnellingen
  • het type motor
  • de gebruikersgemakken van de fiets
  • het remsysteem

Je kunt meer informatie en een uitgebreid advies rondom al deze punten vinden op de pagina aankoopadvies.

Aanschaf tweedehands elektrische fiets

Er zijn een aantal redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een tweedehands elektrische fiets te kopen, waarvan natuurlijk de lagere prijs de belangrijkste is. Je moet bij de aanschaf echter wel goed op een aantal zaken letten. Zo is het belangrijk om de kwaliteit van de fiets en de accu te testen. Daarnaast is het verstandig om wanneer je online koopt goed te controleren wie de verkoper is. Er worden regelmatig gestolen elektrische fietsen aangeboden op internet! Op de pagina aanschaf tweedehands elektrische fiets vind je meer handige tips rondom dit onderwerp.

Onderhoudstips

Door een elektrische fiets goed te onderhouden kun je de levensduur van de fiets verlengen. De elektrische systemen en andere grote mankementen kun je het beste door een professional laten controleren. Er zijn nog wel een aantal dingen die je zelf kunt doen, zoals:

  • de fiets regelmatig schoonmaken
  • de banden op de juiste spanning houden
  • roestwerend middel gebruiken op de stalen onderdelen
  • de ketting soepel houden met smeer

Het is daarnaast heel erg belangrijk dat je de accu op de juiste manier gebruikt en onderhoud. De accu is een van duurste onderdelen van de elektrische fiets! Je leest deze tips op de pagina onderhoudstips elektrische fiets.

Afdanken elektrische fiets

Ga je een nieuwe fiets kopen en blijf je daardoor zitten met een oude elektrische fiets? Geen probleem! Er zijn verschillende dingen die je met een oude elektrische fiets kunt doen. Je kunt de fiets natuurlijk online verkopen, maar ook inruilen bij een fietsenmaker of inleveren bij een sociaal project. Belangrijk bij het afdanken van een elektrische fiets is dat je let op de accu. Deze bevat schadelijke stoffen en kan daarom niet zomaar gedumpt worden. Je kunt ervoor kiezen om een oude accu in te leveren bij een milieupunt. Je vindt meer informatie op de pagina oude elektrische fiets afdanken.

Hulp bij het kiezen van de goede elektrische fiets

Er zijn veel modellen. Dit geeft u de mogelijkheid een fiets te kiezen die voldoet aan uw persoonlijke voorkeur. Om uit deze modellen uw fiets te kiezen proberen wij u op weg te helpen.

Ten eerste is het van belang wat u met de fiets gaat doen. Is de fiets voor u bedoeld om de boodschappen mee te doen, alleen mee te touren of om door de bossen te crossen? Op de website van Kemperfietsen kunt u terecht voor een advies op maat.