Elektrische fiets merken

Op deze pagina kan je op overzichtelijke wijze kennis maken met het aanbod elektrische fietsen van diverse merken. Naast informatie over de fietsproducenten (de merken zelf) zal dieper worden ingegaan op de verschillende modelseries die door de producenten op de markt zijn gebracht.

Flyer

In het dorpje Huttwil (Zwitserland), op de grens met het arcadisch Emmental, worden door Flyer sinds 1995 met bezieling elektrische fietsen ontwikkeld. Het is niet zo vreemd dat de krachtige, duurzame elektrische fietsen van Flyer juist in Zwitserland zijn geboren. Het fietsen in de bergen is zonder elektrische fiets welhaast een onbegonnen opgave. De passie voor fietsen uit zich in de grootste toewijding en zorgvuldigheid waarmee de producent de fietsen produceert. Plezier in het fietsen, een gezonde levensstijl, duurzaamheid, hoogwaardige kwaliteit en innovatie staan bij Flyer voorop. De verschillende modellen sluiten aan op het gebruik die jij voor ogen hebt: of je de fiets nu gebruikt voor sport, ontspanning of woon-werkverkeer. Met oog voor de klant!

Lees meer over de modellen van Flyer

Riese & Müller BlueLabel

Fietsliefhebbers Heiko Müller en Markus Riese hebben een gedeelde passie voor ontwerpen en fietsen. Na hun studie werktuigbouwkunde hebben deze jeugdvrienden zich samen toegelegd op het ontwerpen van innoverende designs, waaronder in 1992 de bijzondere vouwfiets Birdy. In de jaren erop is alles behalve stilgezeten en zijn er steeds meer ideeën en ontwerpen bij gekomen. Een hoogwaardige productkwaliteit staat voorop. Daarnaast springt de onderneming in op de trend waarbij men steeds meer oog heeft voor een duurzame, milieuvriendelijke en bewuste levensstijl. Met serie BlueLabel e-bikes beoogt Riese & Müller de premium e-bike markt te veroveren.

Lees meer over de modellen van Riese & Müller

Beixo

In 2005 zag in Utrecht het fietsmerk Beixo het licht, met een wel heel bijzondere insteek: kettingloze fietsen. Het ontbreken van een ketting maakt de fiets zeer onderhoudsvriendelijk. Beixo richt zich puur op de productie van vouwfietsen, deze fietsen hebben een degelijke, compacte en stabiele constructie. De vouwfiets ‘compact’ van Beixo kan worden omgebouwd tot een e-bike. De accu wordt aangebracht op de bagagedragen en de motor in het voorwiel.

Lees meer over de modellen van Beixo

Dahon

Dahon, in 1982 opgericht door oud-laser natuurkundige David Hon, is vandaag de dag de grootste vouwfietsproducent ter wereld. Zijn idee voor de vouwfiets ontstond, naast het idee een groene manier van vervoer in het leven te roepen, uit pure noodzaak. Om zijn fiets te vervoeren naar de campus waar hij werkzaam was heeft hij jarenlang dag in dag uit zijn eigen voor- en achterband continue van de fiets moeten halen. De afstanden tussen de gebouwen op de campus waren namelijk erg groot.

Het idee ontstond een handzame, kwalitatief hoogwaardige vouwfiets te creëren. Na 7 jaar zwoegen is dit ook gelukt. De meeste Dahon fietsen maken gebruik van een enkelvoudig scharnier in het frame, waarbij het stuur naar beneden wordt geklapt en het frame naar links zwaait, waardoor het stuur naar binnen kan worden gevouwen. Met de e-vouwfiets laat Dahon zich wederom van zijn innovatieve kant zien. Met de trapondersteuning Tranz X is de vouwfiets ‘Dahon Ikon’ ideaal voor lange afstanden.

Lees meer over de modellen van Dahon

Kalkhoff

Het merk Kalkhoff maakt onderdeel uit van één van de grootste Europese fietsproducenten: het Duitse Derby Cycle Group. Kalkhoff is echter veel kleiner begonnen, als familiebedrijfje. Het bedrijfje is opgericht in 1919 door Heinrich Kalkhoff in Cloppenburg. Bij Cycle Group Derby wordt Kalkhoff tegenwoordig gepropageert als ‘topcomfort’ merk. Kalkhoff staat voor kwalitatief hoogwaardige rijwieltechniek met innovatieve designs, in lijn met de filosofie van Heinrich Kalkhoff. Bij Kalkhoff kan je voor verschillende soorten e-bikes terecht, of je nu op zoek bent naar een sportief of juist compact stedelijk model.

Lees hier meer over de modellen Kalkhoff

Cortina Ecomo

De fietsenproducenten van Cortina Ecomo zijn geïnspireerd geraakt door de degelijke, robuuste fietsen uit begin 1900. Stadsfietsen die tegen een stootje kunnen, maar dan in een modern, trendy jasje. Ook de e-bikes van Cortina Ecomo willen alles behalve een saaie image uitstralen: een modebewust design staat voorop waarbij oog is voor kleur, ontwerp en andere kleine details om tot een aantrekkelijk en gepersonaliseerd eindresultaat te komen. De fietsen zijn samengesteld uit moderne, technische componenten van hoge kwaliteit. Stel eenvoudig in 3 stappen je eigen e-bike samen.

Lees hier meer over de modellen van Cortina Ecomo