Beixo elektrische fiets

Beixo elektrische fiets is een Nederlands merk dat geen ketting gebruikt voor de aandrijving maar een aandrijf-as. Dit maakt de fiets onderhoudsvrij en schoon. De rest van de constructie van de Beixo vouwfiets is ook zeer degelijk en stabiel en is dus ook uitermate geschikt om te bouwen tot elektrische vouwfiets. De fiets wordt voorzien van een motor in het voorwiel en een accu op de bagagedrager. Sinds een aantal jaar heeft Beixo hier ook nog een lage-instap variant op gemaakt. Deze variant heeft de afgelopen jaren het meest aan populariteit gewonnen.

De ‘Cardanas’

De Beixo elektrische fiets wordt, zoals eerder aangestipt, aangedreven door een aandrijfas: de Cardanas. Eind 19e eeuw waren deze aandrijfassen zeer populair, met name door de wijde kleding die destijds gedragen werd. Om te voorkomen dat deze kleding in de ketting vast kwam te zitten, werd gebruik gemaakt van gietijzeren cardassen. De as verloor aan populariteit omdat het lange tijd onmogelijk was de as met verschillende versnellingen te combineren. Vandaag de dag is deze combinatie, als gevolg van toepassing van moderne technieken in de productie, wel mogelijk. Alle voordelen van de aandrijfas (deze is schoner, onderhoudsarmer en veiliger) zijn weer boven komen drijven.

In het jaar 2005 is Beixo weer begonnen met het opnieuw in gebruik nemen van de Cardanas. Hoe werkt het? Er bevinden zich een tweetal haakse tandwielen bij de trappers die de cardanas aandrijven. Ook bij het achterwiel bevinden zich vergelijkbare tandwielen die op hun beurt de versnellingsnaaf en het achterwiel aandrijven. Op de kwalitatief hoogwaardige en duurzame as wordt door Beixo twee jaar garantie gegeven. Een aantal voordelen van de cardanas op een rij:

  • Geluidloze aandrijving;
  • Laag in onderhoud: geen ophoping van vuil, olie of smeer;
  • Geen mogelijkheid tot doortrappende versnellingen en weinig energieverlies bij het trappen.

Beixo vouwfietsen

De Beixo vouwfietsen zijn goed te herkennen aan hun geborstelde aluminium frame met dikke buizen. Ze zijn standaard voorzien van een recht stuur en zijn door uw fietsspecialist eenvoudig te voorzien van een gebogen stuur zodat u nog meer rechtop kunt zitten. Op deze pagina wordt stilgestaan bij de Beixo Compact vouwfiets. Aan deze fiets kan optioneel elektrische ondersteuning worden toegevoegd: de robuuste, stevige en comfortabele vouwfiets met dikke banden leent zich uitstekend voor transformatie in een elektrische fiets.

De fiets is bij uitstek geschikt voor korte (recreatieve) ritjes of woon-werk verkeer. Het vouwgemak en comfort maken de fiets met name in het gecombineerd gebruik met bijvoorbeeld openbaar vervoer ideaal. Daarbij profiteer je van de cadanas: deze voorkomt dat je bijvoorbeeld met vieze kettingstrepen op je broek op het werk arriveert.