BlueLabel elektrische fiets

BlueLabel elektrische fiets is een serie elektrische fietsmodellen ontwikkeld en vervaardigd door het Duitse merk Riese & Müller. Heiko Müller en Markus Riese zijn samen in de garage van het ouderlijk huis gestart met het ontwikkelen van fietsmodellen.

De gecombineerde passie voor fietsen en het ondernemen, bedenken en uitvinden van nieuwe producten heeft geleid tot de ontwikkeling van de vouwfiets ‘Birdy’. Met het idee voor deze vouwfiets hebben zij in 1993 een Hessen Innovation Award in de wacht gesleept. Vandaag de dag treffen wij Riese & Müller fietsen als premium merknaam aan in landen als Japan, de VS en Europa.

Riese & Müller BlueLabel

Kwaliteit en uitstraling heeft Riese & Müller met zijn BlueLabel serie dan ook hoog in het vaandel staan. Met de ‘Urban’ uitstraling onderscheidt de fiets zich van andere merken en modellen. Voor de BlueLabel fietsen wordt altijd gebruik gemaakt van een Bosch ondersteuningssysteem. Dit betrouwebare ondersteuningssysteem bestaat uit een Bosch
elektrische motor en een Bosch accu.

Bosch ondersteuningssysteem

De Bosch elektrische motor bepaald de benodigde trapondersteuning met behulp van een drietal sensoren op de fiets. Bosch levert zowel motoren die een snelheid van 25 kilometer per uur halen alsmede motoren die de 45 kilometer per uur kunnen bereiken. De Bosch accu’s maken gebruik van lithium-ion-technologie, waardoor de accu over een hoge energiedichtheid beschikt. De accu’s zijn verkrijgbaar in twee capaciteiten: je kan kiezen voor 300Wh of 400Wh. De Bosch accu’s hebben bovendien een laag gewicht en een korte oplaadtijd.

Blue label high speed e-bike

Blue label is een van de weinige merken die het voor elkaar heeft gekregen om voor de Hi-Speed (tot 45km/h) modellen een type goedkeuring te verkrijgen. Dit maakt het mogelijk om legaal, zonder helmplicht 45km/h te rijden. U verkrijgt een kenteken en dient dan een extra WA-verzekering af te sluiten die ongeveer €40,- per jaar kost. (De premie is afhankelijk van uw leeftijd, verzekeringsmaatschappij, enz.) BlueLabel fietsen worden uitsluitend op speciaal verzoek zonder kenteken geleverd en zijn dan officieel niet geschikt voor de openbare weg.

BlueLabel Modellen

Ben je op zoek naar een specifiek model van de BlueLabel serie? Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de modellen ‘Cruiser’, ‘Wave’, ‘Swing’ en ‘Charger’. Een korte beschrijving:

– BlueLabel Cruiser: de naam zegt het eigenlijk al, een fijne fiets in het dagelijks gebruik maar tevens geschikt voor langere fietstochten. Het chique ontwerp en retro afwerking maken het een mooie verschijning.

– BlueLabel Wave: een comfortabele fiets met lage instap, een ontwerp gericht op de kleine gebruiker.

– BlueLabel Swing: ook het ‘Swing’ model heeft een lage instap en een zeer comfortabel zadel. In plaats van 26 inch wielen heeft deze fiets 28 inch wielen, een slag groter als het ‘Wave’ model.

– BlueLabel Charger: het sportieve mountainbike model van de BlueLabel serie. Deze elektrische fiets is in het zwart of wit te verkrijgen en optioneel kan een spatbord of bagagedrager worden toegevoegd.