Dahon elektrische fiets

Dahon is één van de bekendste vouwfiets merken ter wereld en biedt ook een e-vouwfiets. Deze vouwfiets combineert het praktische van een vouwfiets met het fietscomfort van een e-bike. Op deze pagina vind je meer info over het merk en de e-vouwfiets.

Over Dahon

Dahon is opgericht met het doel om een “groene” manier van transport te creëren. Niet alleen “groen” op het gebied van CO2 uitstoot maar ook een gezonde manier van transport en een product dat op een duurzame manier geproduceerd is. Deze filosofie staat nog steeds en is uitgebreid om Dahon in de top van de markt te houden en nog meer bij te dragen aan een meer sociale en duurzame planeet. De toegevoegde aspecten zijn:

People management

Dr. David Hon, oprichter en CEO zorgt erg goed voor zijn personeel. Hij gelooft dat mensen op het best presteren als ze plezier hebben in hun werk en zij zich gewaardeerd voelen. Veel bedrijven ropen dit tegenwoordig maar Dahon is een bedrijf waar veel mensen van de productieband tot de CEO zich een deel van Dahon voelen en het er naar hun zin hebben. Zelf noemt hij dit “mangement with a human face”.

Dahons 15%

Om de producten van Dahon innovatief te houden en de markt een stapje voor te blijven gaat 15% van hun budget naar research & development. Deze visie zorgt al jaren voor de goede kwaliteit en comfort van de Dahon vouwfietsen.

ISO 26000

ISO 26000 is een vrijwillige internationale standaard op het gebied van sociale verantwoordelijk die bedrijven kunnen volgen. Als je deze stappen volgt dan betaal je mensen bijvoorbeeld eerlijke lonen en zijn er goede werkomstandigheden in fabrieken. Dahon volgt deze standaard al jaren en doet zelf een stapje extra voor hun werknemers, klanten en partners.

Geschiedenis van Dahon

Vanaf 1976 is het vouwfietsmerk Dahon een feit. Opgericht door de wetenschapper Dr. David Hon, die uit ergernis van het vervoeren van zijn fiets op het idee kwam de perfecte vouwfiets te ontwikkelen. Jaren lang heeft hij dagelijks zijn voor en achterband van zijn fiets gehaald om deze in zijn auto te krijgen. Dit deed hij omdat de afstanden op de campus erg groot waren.

Al in het beginstadion van het bedrijf Dahon bleek de techniek revolutionair en in 1980 had het bedrijf al 7 patenten en meerdere prijzen voor de techniek. Dit succes heeft er toe geleid dat in 1983 het eerste Dahon model in productie ging.
In 1985 werd er een grote mijlpaal bereikt toen er in één jaar 10.000 fietsen verkocht werden. Het bedrijf bleef groeien en 10 jaar later in 1995 werd er een nieuwe fabriek gebouwd waar 400.000 fietsen per jaar gemaakt kunnen worden.

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 150 verschillende vouwfietsfabrikanten en zijn er meer vouwfietsen van topkwaliteit. Ondanks de steeds sterker wordende concurrenten blijven de vouwfietsen van Dahon één van de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke vouwfietsen ter wereld.

Dahon Elektrische fiets

Dahon heeft met zijn elektrische vouwfiets weer bewezen innovatief te zijn. De Dihon Ikon is een sportieve vouwfiets die is uitgerust met een het ondersteuningssysteem Tranz X. Dankzij deze trapondersteuning is de fiets uitermate geschikt voor grote afstanden. Als jij je vouwfiets meeneemt op vakantie is het zelfs mogelijk om een fietstocht op deze vouwfiets te maken.