Flyer elektrische fiets

De elektrische fietsen van Flyer worden beschouwd als de beste elektrische fietsen ter wereld. De maker van de Flyer, het Zwitserse bedrijf Biketec, is al meer dan 15 jaar de specialist op het gebied van elektrische fietsen. In de loop der jaren heeft Biketec haar Flyer assortiment uitgebreid met tourfietsen, stadsfietsen, vouwfietsen, mountainbikes en tandems.

Zwitserse oorsprong

In Zwitserland zijn de fietsomstandigheden zwaar. De meeste mensen denken er daar dan ook niet aan om op de fiets naar het werk te gaan dan wel een ontspannend ritje te maken. Passie voor en plezier in fietsen vormden voor Flyer de drijfveer hier verandering in te brengen. Flyer bedient nu meer dan 80% van de markt in Zwitserland, omdat er geen ander merk is dat zo makkelijk de bergen beklimt. De keuze uit diverse modellen maakt dat er voor ieder wat wils tussen zit, zowel voor de sportieveling als de recreant.

Flyer Elektrische fiets (E-Bike) series

Flyer heeft diverse series e-bikes in het leven geroepen afgestemd op het gebruik wat je voor ogen hebt. Ben je op zoek naar een comfotabele e-bike voor ontspannen fietsritjes of juist een sportief model? Of wil je fiets eenvoudig mee kunnen nemen in je camper, caravan of auto? Dan biedt een compacte uitvoering weer uitkomst. Bij Flyer zijn onder meer de volgende modellen verkrijgbaar:

  • De C-serie: maximaal comfort staat voorop. Voor de ontspannen fietsritjes is de fiets erg geschikt door zijn stabiliteit, lage instap en rechte zitpositie.
  • De T-serie: Een wat sportievere, eventueel cruiser uitvoering dat een goed alternatief vormt voor het woon-werkverkeer.
  • RS-serie: Voor de sportievelingen onder ons: de RS ATB (All Terrain Bike) uitvoering met keuze uit 27,5 inch of 28 inch wielen is ideaal voor de ‘vlugge forenzen’ of sportieve (mountain)bikers.
  • Vouwfiets: deze variant, die nog geen 20 kg weegt, is gemakkelijk mee te nemen in je auto, caravan, boot of caravan wat het een handzaam en vliegensvlug fietsje maakt.

Technische omschrijving

Door de toegepaste techniek op Flyer is het mogelijk om zelfs zonder ondersteuning zeer licht te rijden. Er wordt gebruik gemaakt van een lichte Panasonic motor die de ketting aandrijft. Als de motor niet helpt met de aandrijving, ontkoppelt het tandwiel van de motor en kan de ketting hier vrij overheen lopen. Dit veroorzaakt geen extra weerstand bij het trappen. Een volgend voordeel van deze techniek is dat de motor de versnellingen benut die in het achterwiel zitten. Als de berijder terug schakelt voor een heuvel of wind maakt de motor hier ook gebruik van. Zo kan de motor op dat moment meer ondersteuning bieden.