Kalkhoff elektrische fiets

Kalkhoff Elektrische fiets is één van de toonaangevende aanbieders van zogenoemde e-bikes in Duitsland. Hierbij een korte introductie over Kalkhoff E-bikes:

Duitse oorsprong

In het Duitse Cloppenburg wordt door oud-postbode Heinrich Kalkhoff het familiebedrijfje Kalkhoff, een kleine fietsenfabriek, opgericht. Als postbode had Heinrich regelmatig een lekke band, als gevolg waarvan hij zelf aan zijn fiets begon te sleutelen en in onderdelen begon te handelen. Deze uit de hand gelopen hobby had een heuse fietsenfabriek tot gevolg, die tot aan 1986 in familiehanden is gebleven. Gezien de hevige concurrentie kon door de zoons van Kalkhoff een faillissement niet worden verijdeld. Vandaag de dag maakt Kalkhoff derhalve onderdeel uit van de Derby Cycle Group. Deze Duitse fietsproducent behoort tot de top 3 fietsproducenten in Europa, de Kalkhoff fietsen worden nog steeds in de oude ‘Kalkhoff Werke’ geproduceerd.

De filosofie van Kalkhoff is bij de overname echter niet verloren gegaan: Kalkhoff blijft met trots het ‘Made in Germany’ keurmerk dragen, wat kwalitatief hoogwaardige, innovatieve rijwieltechnologie en -ontwerpen uitstraalt.

De kalkhoff E-Bike series

Het assortiment e-bikes bij Kalkhoff is veelzijdig, van handzame vouwfietsen tot meer sportieve dan wel stadsmodellen.

Aandrijving

De Kalkhoff e-bike-serie biedt vanaf 2012 in totaal 3 aandrijfsoorten, 9 motoren en 9 accuvarianten en twee vervangende accu’s. Hiermee biedt Kalkhoff één van de meest omvangrijke elektrische fietsen assortimenten. Naast de beproefde aandrijvingen van Panasonic zijn nu ook de doorontwikkelde aandrijving “Impulse” en de motoren van het merk Bosch in het assortiment opgenomen.

Op de Nederlandse markt richten zij zich het meest op hun eigen “Impuls” ondersteuningssysteem. Het lijkt erg op het Panasonic systeem maar volgens eigen zeggen hebben ze een aantal punten verbeterd. De accu’s van het Impuls systeem zijn erg compact.