Elektrische fiets testen

Er worden veel elektrische fietsen getest. Wij vinden dat de betrouwbaarheid een zeer belangrijke eigenschap is. Dit is echter een eigenschap die de diverse instanties niet mee nemen in hun test. Dit is wel iets dat de gebruiker en de rijwielhandelaar in de praktijk ondervinden. Nu is de betrouwbaarheid precies waar Flyer zich voor inzet. Het comfort en de actieradius zijn wel goed te vergelijken in de diverse testen.

Hier onder hebben we uit een aantal recente testverslagen de reactie op de Flyer geplaatst. Daaronder staat een koppeling naar de volledige test.

Elektrische fiets testen:

Elektrische fiets test 2014 van de Fietsersbond

Flyer C8

Actieradius: eco 63 km, normaal 56 km, power 50 km
Gewicht: 23-25 kg
Oplaadtijd: 3 uur
Levensduur accu: 500 ladingen
Garantie: 2 jaar, 2 jaar op de accu, 10 jaar op het frame

De Flyer is een stukje Zwitsers precisiewerk. Het merk is (nog) niet bekend in Nederland, maar dat zal ongetwijfeld veranderen. Het model lijkt niet echt op een toerfiets, maar dat mocht de positieve reacties van de testers niet drukken. De rijeigenschappen zijn buitengewoon. De testers vonden het een heerlijke, strakke fiets ondanks het zeer open frame. De fiets rijdt met en zonder trapondersteuning zeer licht. De trapondersteuning voelt erg prettig aan, voldoende in de laagste stand en krachtig in de hoogste stand. Het comfort wordt positief beïnvloed door de relatief brede banden en het goede brede zadel. De voorvering geeft de fiets een nog strakker karakter. De remmen zijn voldoende, maar voelen een beetje week aan. De versnelling werkt gewoon goed.
Cijfer 8,2

>Klik hier voor de complete test van PLUS magazine<

Flyer T8

In de test van De Kampioen wordt er weinig inhoudelijk over de afzonderlijke modellen gesproken, maar blijkt uit de tabel die in het verslag wordt weergegeven, dat de Flyer T8 de hoogste punten op de eigenschappen scoort.

>Klik hier voor de volledige test van de Kampioen<

 Flyer C8

De Telegraaf test en pakt het groots aan. Ze hebben 14 elektrische fietsen getest, waar de Flyer C8 ook bij zit. Opnieuw oogst de Flyer veel lof.

De test van de Telegraaf in 3 delen:
>Telegraaf 1<
>Telegraaf 2<
>Telegraaf 3<